När du ska anlita flytthjälp

Ifall du inom en snar framtid ska flytta och inser att du behöver hjälp med flytten finns det troligtvis ett flertal flyttfirmor du kan kontakta för att få hjälp med flytten. Men innan du kontaktar första bästa och anlitar dem för jobbet finns det ett par saker som kan vara bra att ha i åtanke. I det här inlägget får du några tips på vad du behöver tänka på inför att du ska anlita flytthjälp och packa och flytta.

Hitta rätt flyttfirma

På de flesta orter finns det ett flertal olika flyttfirmor att välja bland när du är i behov av flytthjälp. För att hitta en bra flyttfirma är det första steget att göra en googling. Skriv in flytthjälp eller flyttfirma och den ort du bor på. Därefter får du fram många förslag på flyttfirmor som finns i din närhet. Därefter går du in på deras hemsidor. På hemsidan kan du se vilka typer av tjänster de erbjuder och till vilket pris. Många gånger har du också möjlighet att begära en offert. Utöver att priset kan vara avgörande för dig huruvida du kan anlita företaget eller inte så är det också viktigt att företaget har ett gott rykte. Flyttfirmor som har dåligt rykte är inte värda dina pengar, tid eller energi. Därför är det viktigt att du kollar upp flyttfirmornas omdömen så att du får ett bra hum om hur trovärdigt företaget är och hur nöjda deras tidigare kunder har varit med deras arbete. Förutom att du kan använda internet för att hitta en passande flyttfirma kan du också höra av dig till dina vänner, familj, kollegor och bekanta och fråga om de har någon bra flyttfirma de kan rekommendera.

Få skriftliga avtal

Något annat som är viktigt att ha i åtanke när du ska anlita flytthjälp är att du behöver ha skriftliga avtal. Även fast muntliga avtal kan gillas så är det svårare att bevisa att ett muntligt avtal har skett och vad som omfattas i avtalet. Därför ska du begära att få skriftligt avtal. När du har fått det skriftliga avtalet ska du läsa igenom det. I avtalet ska det tydligt stå beskrivet priset för det arbete de ska slutföra, till vilken omfattning och under vilket eller vilka datum och tider arbetet ska ske. Det är viktigt att du har ett avtal att gå efter om du blir missnöjd med något.

Försäkring

Sist men inte minst är det viktigt att du kollar upp om flyttfirman har försäkringar. Det är viktigt att de har försäkringar ifall något skulle gå fel i flytten och någon av dina ägodelar skulle bli skadade. Då täcker företagets försäkring det.