Enkel checklista inför badrumsrenovering 

Att stå framför ett renoveringsprojekt kan lätt kännas övermäktigt, inte minst om det handlar om en badrumsrenovering. Att renovera kan vara oerhört roligt men även väldigt påfrestande då många viktiga beslut ska tas. För att din badrumsrenovering ska vara så smärtfri som möjligt och ge dig badrummet av dina drömmar är det viktigt att inte stressa igenom processen. Du vill knappast renovera ditt badrum för att inse halvvägs igenom att det blev helt fel. Genom att planera väl inför badrumsrenoveringen med badrumsrenoveringargöteborg och ta välgrundade beslut undviker du risken att det inte blir som du tänkt dig. En viktig del av planeringen är att lägga upp en realistisk budget. 

  1. Budget för badrumsrenovering

Det kan vara bra att sätta en övergripande budget i ett tidigt skede så du vet hur mycket pengar du har att röra dig med. Det kanske inte är aktuellt att utföra vissa moment om ekonomin inte tillåter det. Badrumsinredning, kakel och badkar skiljer sig även väldigt mycket pris. Därför är det viktigt att ha något att utgå ifrån innan du börjar drömma för stort.  

  1. Mät och skissa badrummet

Näst på tur är att mäta och rita upp en skiss av badrummet. Du behöver veta vad du har att jobba med och hur stor yta du har tillgång till. 

  1. Vilken stil vill du ha?

Kanske har du redan det ideala badrum inpräntat i huvudet sedan många år tillbaka, kanske inte. Oavsett vad bör du fundera på vilka färger du vill ha i ditt badrum och vilken stil du är ute efter. Låt dig inspireras och samla bilder på sånt du gillar. Gör gärna en moodboard för att göra det extra tydligt för dig själv vad du är ute efter. Det ska kännas helt rätt innan du går vidare i processen, annars riskerar du att ångra dig halvvägs igenom renoveringen. Lita på din magkänsla och ge gärna badrummet en personlig känsla. Det är trots allt du som ska trivas i det! 

  1. Badrumsinredning

Fundera på vad för badrumsinredning du är intresserad av. Om du ska anlita en plattsättare för att lägga plattor kan du dra stor nytta av att fundera på vad för slags plattor du vill ha i förväg. Det underlättar otroligt mycket när du väl kontaktar en plattsättare om du har ett hum om vad du är ute efter. 

  1. Badrumsdetaljer

Belysning är en viktig del av ett badrum och bör därför tänkas igenom noggrant. Även övriga badrumsdetaljer kräver en del betänketid då det finns ett enormt stort utbud av olika tillbehör. 

 Anlita professionell hjälp vid behov

Tänk på att inte utföra delar av badrumsrenoveringen du inte själv har koll på. Anlita professionell hjälp om renoveringen är lite mer omfattande. Om du ska dra om el eller rör måste du ta in elektriker respektive rörmokare för att säkerställa att ditt badrum blir säkert att vistas i.