Äntligen nytt kök 

Nu är det äntligen dags för ett nytt kök i din lilla stuga, som du renoverar. Faktiskt så är köket ett av de roligaste rummen att renovera eftersom det är där du befinner dig mest. Det är kanske även det svåraste rummet att välja inredning till. Det finns oerhört många köksföretag i dag, och i alla prisklasser. Du kan själv skissa hur du vill ha din inredning, och fundera på om du vill köpa färdiga skåp och luckor, eller om du ska vända dig till en köksfabrik som tillverkar måttbeställda skåp och luckor. Fördelen med det är att du kan bestämma tid med någon på fabriken, hitta tips för köksrenovering stockholm, ta med din skiss och gå igenom den tillsammans med någon av personalen. Han/hon vill troligtvis besöka dig för att se om din önskan om kök går att förverkliga med deras hjälp. Visserligen är det något dyrare att köpa ett kök som är byggt på dina villkor, men det kan det vara värt. De på köksfabriken kan även hjälpa dig att blanda till den färg du vill ha. 

Köpa färdiga luckor och skåp 

Givetvis blir det billigare att köpa färdiga skåp och luckor. Det finns som sagt mängder med köksföretag, det lättaste sättet är som alltid att gå in på nätet och besöka de olika företagens hemsidor. Då kan du jämföra pris och design på luckorna. Det finns ofta några olika varianter, där till exempel luckorna har olika knoppar, är släta eller har ramar pålimmade. Leta efter företag i närheten av där du bor, då kan du också besöka dem. Eftersom det inte alltid är så att skåpen och luckorna ser likadana ut på hemsidan som de ser ut i verkligheten, är det bra att se dem i verkligheten. Välj ut några köksföretag som du sedan besöker. Ta gärna med dig en vän som smakråd. 

Besöket hos köksföretaget 

När du bestämt dig för några köksföretag du vill besöka, och hittat en vän du litar på, är det dags att besöka dem. Glöm inte att skriva ner massor med frågor och pricka av när du fått ett svar som känns bra. Har du ingen lista med frågor med dig, för att du tror att du kommer ihåg alla frågor i huvudet, tar du fel. Det lär bli mycket information och då är det lätt att glömma bort de viktigaste frågorna. Du bör även ha skrivit upp måtten på dina gamla skåp och mäta kökets alla väggar. Viktigt är att markera var vattenkranen, diskmaskinen och eluttagen finns. Förhoppningsvis hittar du skåp och luckor som du tycker extra mycket om, och får medhåll av din vän. Färger kan vara svåra att välja mellan, men om du ska göra om hela köket kan du först välja färg på luckorna och sedan måla eller tapetsera väggarna utifrån köksluckornas färg. Du kan då också lägga en matta som passar in, eller om du hellre vill ha trägolv, som passar till alla färger som köksluckor kan ha. När köket är färdigt, köper du nya snygga köksmöbler som passar in i ditt nya fina kök.